8:30am – 8:00pm (dilluns-diumenge)

ARVA Reactor – Seguretat a la muntanya 🗻

Esports Sant Moritz- Seguridad ARVA

A Esports Sant Moritz ens encanta gaudir de la muntanya . Però per això cal fer-ho de forma conscient i sempre respectant-la. La Seguretat a la muntanya és clau per fer-ho.

Esports Sant Moritz - ARVA Reactor

A les nostres botigues disposem de productes de seguretat de la marca ARVA – pales, sondes, dispositius de localització i fem sessions de formació específiques a les quals us podeu apuntar si sou uns apassionats de l’esquí de muntanya.

Així mateix, disposem dels productes d’última generació, per als que voleu anar equipats amb la màxima seguretat a les vostres aventures. Així, comercialitzem la motxilla ARVA Reactor , la qual a part de ser una motxilla de muntanya tècnica de màxima qualitat incorpora un coixí de seguretat d’inflat d’emergència en cas de veure’ns enmig d’una allau.

Heu vist en funcionament un ARVA Reactor?

Segurament no… 😱 i menys en una situació real 🤯, per això us volem mostrar en aquest petit vídeo què és realment un ARVA Reactor? i quina seguretat extra ens aporta 🦺.

Com podeu veure. l’inflat és pràcticament immediat, com es doni un coixí de seguretat de cotxe fos i el que ens permetrà és poder guanyar flotabilitat entre la neu en moviment i així evitar quedar coberts per ella incrementant les nostres probabilitats de sortir indemnes d’una allau.

Com faig el manteniment?

Com que es tracta d’un element de seguretat, cal fer-ne un manteniment preventiu de forma regular. Així segons les especificacions del fabricant cal:

  • Un cop per any verificar el pes del cilindre d’aire comprimit-recordeu que el pes mínim d’aire comprimit acceptable per al funcionament correcte és de 68 grams.
  • Un cop l’any, cal verificar que les rosques del cilindre amb el sistema d’inflat no presenten partícules o desgast excessiu.
  • Un cop a l’any, cal verificar que el sistema d’inflat (es pot fer sense el cilindre d’aire comprimit) funciona bé (verificar la part mecànica).
  • Un cop l’any , desplegar els coixins de seguretat i verificar el seu estat. Quan els dobleguem i guardem hem de garantir que estan secs i no tenen humitat.
  • Un cop l’any revisar tots els ancoratges.

Així mateix, cada 3 anys cal activar el coixí de seguretat amb el cilindre d’aire comprimit i posteriorment procedir a la verificació del mateix i el seu emplenat.

Verificar i emplenar el cilindre d’aire

Cal tenir en compte que estem parlant d’un equip de seguretat amb aire comprimit a 4.000 psi de pressió, de manera que aquest manteniment l’ha de fer personal qualificat amb l’equipament adequat.

A Esports Sant Moritz disposem d’equip qualificat per a aquesta activitat i també disposem de l’única màquina certificada, d’emplenar els cilindres d’aire comprimit, els Pirineus i la Península Ibèrica.

Sí, sí!! Lúnica! 🥳 Ja us ho hem dit… ens encanta la muntanya… però encara més gaudir-ne amb plena seguretat!!

Així que si teniu una motxilla ARVA Reactor i us heu de fer el manteniment o esteu interessats en adquirir-ne una, no ho dubteu, a Esports Sant Moritz us podem ajudar!

I no oblideu que també oferim formacions específiques de seguretat a la muntanya i DVA.

Esports Sant Moritz- Curs de seguretat en muntanya i DVA

Més esquí! Més per a tu! ⛷️

Comparteix el post:

Post antics